Welke materialen gebruikt u om uw producten te maken?
De meeste van onze producten zijn uit het hoofdbestandsdeel van polyester gemaakt. Polyester resin kan niet poreus worden (vandaar dat het ook veel in botenbouw wordt toegepast) en hierdoor ook geschikt om buiten te plaatsen. Ook hebben wij polystone producten. Deze zijn ook gemaakt van een polyester. Maar wordt gemengd met poeder van stenen die het toegevoegde gewicht en het porselein of "steen-achtige" gevoel geven. Dit heeft geresulteerd in de naam van het kunsstof: polystone.

Hoe bevestig ik mijn beeld?
Dit hangt af van het type beeld en waar u hem plaatst. In de omschrijving wordt aangegeven of deze over speciale bevestigingspunten beschikt. U bent uiteindelijk verantwoordelijk voor plaatsing en bevestiging. Laat u hierbij leiden door uw gezond verstand. Een paar tips: Wanneer er storm en/of hagel wordt verwacht, haal dan het object naar binnen. Zet u het beeld buiten, let dan op dat deze niet in de wind staat om omvallen te voorkomen. Fixeer het object zo nodig (Dit kan bijvoorbeeld met koppelplaten of het beeld ter verlijmen op een ondergrond). De beelden zijn hol en kunnen breken bij een val.

Wat komt er kijken bij de productie van polyester / glasvezel en polystone objecten?
Voor productiedoeleinden is het proces verdeeld in vijf stappen:
1. Concept   2. Design / CAD-tekening   3. Levensgrote 3D prototype   4. Vervaardigen vd mal 5. Productie

Kunt u op maat gemaakte objecten leveren?
Ja. We hebben een in-house design team dat uw idee kan omzetten in levensechte / levensgrote 3D-objecten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Levert u en / of verzendt u uw producten?
Jokalux B.V.
werkt volgens het Cash & Carry principe. U betaalt bij afhaal of via voorruitbetaling (voor bestellingen via de mail) en komt vervolgens de goederen zelf halen. Hierdoor bent u verzekerd van de voordeligste prijzen. Voor grote bestellingen (FTL - full truck load/volle vrachtwagen) binnen de Benelux  kunnen wij wel de mogelijkheid aanbieden voor transport tegen betaling. Het is eventueel ook mogelijk pallet zendingen aan te vragen. Prijzen zijn op basis van dagtarief en laadvolume. U krijgt vooraf altijd eerst een kosten overzicht in de vorm van een pro-forma. Vraag naar de mogelijkheden.

Zijn de beelden massief?
Nee. De beelden zijn allemaal hol.

Vallen bestellingen onder het herroepingsrecht?
Nee. Jokalux B.V. is een groothandel en levert uitsluitend aan bedrijven. Hiervoor geldt niet het wettelijke herroepingsrecht voor consumenten.

Mijn beeld is omgevallen valt dit onder de garantie?
Nee. Val en/of stootschade vallen niet onder de garantie (dit valt overigens bij geen enkel product of firma in de garantie). Onze beelden zijn puur te decoratie en dienen zodanig te worden gebruikt en toegepast.
U bent zelf verantwoordelijk voor plaatsing, onderhoud en toepassing.

Kunnen de beelden buiten geplaatst worden?
Veel van onze aangeboden producten zijn ook geschikt om buiten te plaatsen. Wat betreft het materiaal adviseren wij deze met dagtemperaturen van circa 35°C en -8°C binnen te halen. Zeker met direct zonlicht kunnen objecten hoger oplopen dan de dagtemperatuur. Houdt hiermee rekening met de plaatsing van het object.

Zijn mijn producten verzekerd tegen beschadiging tijdens het transport?
Nee. Wij vergoeden geen transport, val en/of stootschade. Dit risico is voor de koper. Wel bieden wij de unieke service dat u bij ontvangst de goederen kan controleren alvorens u tekent voor ontvangst. Maak bij geconstateerde schade een notitie (volgens de instructies) op de vrachtbrief. Zie tevens onze algemene voorwaarden m.b.t. transport en risico.

Wat zijn uw betaal opties?
Het is mogelijk om bij afhaal van de goederen te betalen via: contante betaling, PIN of van te voren door middel van vooruitbetaling. Wij accepteren geen cheques.

Waarom is het alleen mogelijk om uw showroom te bezoeken op afspraak (BOA)?
Dit is een bewuste keuze. Wij plannen klant afspraken van tevoren in zodat u ervan verzekerd bent dat wij de tijd hebben om met u kennis te maken en u in alle rust kunnen adviseren.

Kan ik de beelden bewerken?
Jazeker. Een groot deel van onze klanten bestaat uit creatievelingen en kunstenaars die dit al doen. De beelden zijn te bewerken door bijvoorbeeld te verven, beplakken of te verlijmen. Let wel, dit is voor uw eigen risico.

Is uw vraag niet beantwoord?
Neem dan contact met ons op. Wij streven ernaar om u z.s.m. van een antwoord te voorzien.